facebooktwitteryoutube
Computer Tips Mobile Tips Outsourcing Download Software Job News
in oDesk Test's Answer - 15 Mar, 2015
by Dipjyoti Biswas - no comments
Answer Of oDesk Search engine optimization Test 2015

Hi friend, Thanks for visit Banglar Projukti . Hope you well.

Today I write about

Answer Of oDesk  Search engine optimization Test 2015

Question 1:Which of the following statements is correct with regard to the images within a webpage?
A. Images cannot be spidered by the search engines
B. Important keywords related to the image should be placed in the ALT text
C. Images should always be kept close to the top of a webpage
D. Image maps should be used while including the images
 
Answer: B. Important keywords related to the image should be placed in the ALT text
Question 2: Which of the following website design guidelines have been recommended by Google?
A.Having a clear hierarchy and text links
B.Every page should be reachable from at least one static text link
C.If the site map is larger than 100 or so links, you should break the site map into separate pages
D.Keeping the links on a given page to a reasonable number (fewer than 100)
E.Use less than 30 images or graphics per page

Answer: A. Having a clear hierarchy and text links

Question 3. Which of the following statements about FFA pages are true?
A.They are greatly beneficial to SEO
B.They are also called link farms
C.They are paid listings
D.They contain numerous inbound links

Answer: B. They are also called link farms

Question 4: Which black hat SEO technique is characterized by a method to deceive search engines, by detecting the search engine bot and “feeding” it with a different HTML code than the HTML actually served to users?

A.Coating
B.Foisting
C.Slighting
D.Cloaking

Answer: D. Cloaking

Question 5: Which of the following factors have an impact on the Google PageRank?
A.The total number of inbound links to a page of a web site
B.The subject matter of the site providing the inbound link to a page of a web site
C.The text used to describe the inbound link to a page of a web site
D.The number of outbound links on the page that contains the inbound link to a page of a web site

Answer: B.The subject matter of the site providing the inbound link to a page of a web site

Question 6: Some words, when followed by a colon, have special meanings to Yahoo. What is performed by the link: operator?
A.It shows all the outbound links from the URL
B.It shows how many pages of the site Yahoo is pointing to
C.It shows all the pages that point to that URL
D.It shows URLs with broken links

Answer: C. It shows all the pages that point to that URL

Question 7: Which search engine technology prevents a website from appearing in numerous top positions in the search engine result pages?

A.Clustering
B.Normalizing
C.Sifting
D.Combing

Answer: A. Clustering

Question 8: Google looks down upon paid links for enhancing page rank. If a website sells links, what action/s does Google recommend to avoid being penalized?

A.The text of the paid links should state the words “paid text link” for Google to identify it as a paid link
B.Only Paid text links to non profit websites should be accepted
C.Paid links should be disclosed through the “rel=nofollow” attribute  in the hyperlink
D.Paid links should be disclosed through the “index=nofollow” attribute  in the hyperlink

Answer: C. Paid links should be disclosed through the “rel=nofollow” attribute  in the hyperlink
D. Paid links should be disclosed through the “index=nofollow” attribute  in the hyperlink


Question 9:
What is the name of the search engine technology due to which a query for the word ‘actor’ will also show search results for related words such as actress, acting or act?

A.Spreading
B.Dilating
C.RSD (real time synonym detection)
D.Stemming
E.Branching

Answer: C. RSD (real time synonym detection)

Question 10: Which of the following statements about search engine optimization techniques are correct:

A.Making a keyword bold does not influence the way that the search engine looks at the keyword
B.Websites with deep linking are looked at favorably by search engines
C.Search engine robots follow the first link they find to any particular page and they do not follow additional links to the same page
D.It is not a good idea to have the same anchor text for all inbound links as it could look automated to the search engines

Answer: A. Making a keyword bold does not influence the way that the search engine looks at the keyword
B. Websites with deep linking are looked at favorably by search engines
D. It is not a good idea to have the same anchor text for all inbound links as it could look automated to the search engines

Question 11: What is Keyword Density?

A.The number of times the keyword is used / (DIVIDED BY) the total word count on page – (MINUS)the total words in HTML on the page
B.The number of times the keyword is used X (MULTIPLIED BY) the total word count on page
C.The number of times the keyword is used in the page description
D.The number of times the keyword is used in the page title
E.The number of times the keyword is used and multiplied by hundred / (DIVIDED BY) the total word count on the page.

Answer: A. The number of times the keyword is used / (DIVIDED BY) the total word count on page – (MINUS)the total words in HTML on the page

Question 12: _________ is usually the best web page to get linked to while receiving a themed in-bound link from another website.

A.The sitemap
B.The contact page
C.The home page
D.The page which you would like to improve in the search engine rankings

Answer: D. The page which you would like to improve in the search engine rankings

Question 13: What does the term Keyword Prominence refer to?

A.It refers to the fact that the importance of choosing high traffic keywords leads to the best return on investment
B.It refers to the importance attached to getting the right keyword density
C.It refers to the fact that the keywords placed in important parts of a webpage are given priority by the search engines
D.It refers to the fact that the keywords in bold font are given priority by the search engines

Answer: D. It refers to the fact that the keywords in bold font are given priority by the search engines

Question 14: How are site maps important for the search engine optimization process?

A.Site maps help the search engine editorial staff to quickly go through a website, hence ensuring quicker placement
B.Google gives credit to the websites having site maps. The GoogleBot looks for the keyword or title “Site Map” on the home page of a website.
C.Site maps help the search engine spider pick up more pages from the website
D.None of the above

Answer: C. Site maps help the search engine spider pick up more pages from the website

Question 15: What will happen if you type the words ‘Certification -Networking’ in the Google search box?

A.Google will find the web pages about Certification and also containing the word “Networking”
B.Google will find all the web pages containing the words “Certification” and “Networking”
C.Google will find all the web pages in which the words “Certification” and “Networking” appear together
D.Google will find the web pages about Certification that do not contain the word Networking

Answer: D. Google will find the web pages about Certification that do not contain the word Networking

Question 16: Which of the following statements is correct with regard to natural links?
A.They are two way links (reciprocal links)
B.They are from authority websites
C.They are voluntary in nature
D.They are from .edu or .gov extension websites

Answer: C. They are voluntary in nature

Question 17: _________________ use both crawlers and directories to generate relevant results.
A.Crawler-based Search Engines
B.Human-Powered Directories
C.Hybrid Search Engines
D.Meta Search Engines

Answer: D. Meta Search Engines

Question 18: Which of the following statements is correct with regard to the description meta tag?
A.It should be about 50 characters in length
B.The description should not contain the keywords
C.If the meta description is not included, the search engines will use the meta keywords for information
D.Google uses the meta description to generate the search engine results pages

Answer: D. Google uses the meta description to generate the search engine results pages

Question 19: Which of the following statements about the Google Sitemap are correct:

A.Repeated submission of the Sitemap to Google could be penalized
B.It is possible to create and submit specialized Sitemaps to Google for Video and Mobile content
C.The Sitemap acceptable to Google follows an XML format

Answer: A. Repeated submission of the Sitemap to Google could be penalized

Question 20: What is Anchor Text?

A.It is the main body of text on a particular web page
B.It is the text within the left or top panel of a web page
C.It is the visible text that is hyper linked to another page
D.It is the most prominent text on the page that the search engines use to assign a title to the page

Answer: C. It is the visible text that is hyper linked to another page

Question 21: Which of the following statement about RSS is correct?
A.It is a form of XML
B.It stands for Realtime streamlined syndication
C.It is a good way of displaying static information
D.It is a Microsoft technology

Answer: A. It is a form of XML

Question 22: While grading your website, Google gives credit to outbound links pointing to authority websites?

A.True
B.False

Answer: B. False

Question 23: Which of the following statements regarding website content are correct?

A.If you have two versions of a document on your website, Google recommends that you only allow the indexing of the better version
B.Linking to a page inconsistently does not affect the way Google views the page/s. Examples of inconsistent linking could be http://www.expertrating.com/page/ and http://www.expertrating.com/page and http://www.expertrating.com/page/index.htm
C.Syndicating your content could lead to Google viewing the material as duplicate
D.Placeholders for pages which do not have content are never viewed as duplicate content by Google

Answer: C. Syndicating your content could lead to Google viewing the material as duplicate

Question 24: Which of the following search engines or directories provides the directory search results for Yahoo?

A.Windows Live
B.Yahoo Directory
C.Google
D.Wikipedia
E.DMOZ

Answer: B. Yahoo Directory

Question 25: The following robots meta tag directs the search engine bots:

<META NAME=”robots” CONTENT=”noindex,nofollow”>

A.Not to index the homepage and not to follow the links in the page
B.Not to index the page and not to follow the links in the page
C.To index the page and not to follow the links in the page
D.Not to index the page but to follow the links in the page

Answer: B. Not to index the page and not to follow the links in the page

Question 26: Which of the following actions could get you banned by Google?

A.Hiding text on the webpage
B.Stuffing keywords on the webpage
C.Linking to sites banned by Google
D.None of the above

Answer: A. Hiding text on the webpage

Question 27: Why is it a bad idea from the seo perspective to host free articles and write ups that are very common on the internet.

A.Because they will not lead to fresh traffic
D.Because you could get penalized by search engines for using duplicate content
C.Because you will not get the benefits of proper keyword targeting
D.Because people could turn up claiming copy right infringement

Answer: D. Because you could get penalized by search engines for using duplicate content

Question 28: If a website’s search engine saturation with respect to a particular search engine is 20%, what does it mean?

A.20% of the webpages of the website have been indexed by the search engine
B.Only 20% of the pages of the website will be indexed by the search engine
C.20% of the websites pages will never be indexed
D.The website ranks in the first 20% of all websites indexed by the search engine for its most important search terms

Answer: A. 20% of the webpages of the website have been indexed by the search engine

Question 29: What term is commonly used to describe the shuffling of positions in search engine results in between major updates?

A.Waves
B.Flux
C.Shuffling
D.Swaying

Answer: B. Flux

Question 30: What is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties in order to filter off traffic to another site called?

A.Trafficjacking
B.Visitorjacking
C.Viewjacking
D.Pagejacking

Answer: D. Pagejacking 

Question 31: Which of the following activities could be looked down upon by Google as per their quality guidelines?

A.Using automated website submission software
B.Loading pages with irrelevant links
C.Intentionally adding keywords to the TITLE tags and ALT attributes
D.Registering misspellings of well-known websites

Answer: B. Loading pages with irrelevant links
C.Intentionally adding keywords to the TITLE tags and ALT attributes

Question 32: A Hallway Page is used to:

A.Attract visitors from the search engines straight onto the Hallway Page
B.Organize the Doorway Pages
C.Help people navigate to different Doorway Pages
D.Enable search engine bots to index the Doorway Pages

Answer: D.Enable search engine bots to index the Doorway Pages

Question 33: Which of the following factors contribute towards link popularity of a website?

A.The number of websites that link to it
B.The number of pages of the website indexed by Google
C.The number of pages in the website
D.The quality of websites that link to it

Answer: 

A.The number of websites that link to it
B.The number of pages of the website indexed by Google
C.The number of pages in the website
D.The quality of websites that link to it

Question 34: Which of the following does Google uses to display characters of a web page’s Title Tag?

A.Pixel Width
B.Title Tag Character count
C.None of the above

Answer: B.Title Tag Character count

Question 35: All major search engines are case sensitive.

A.True
B.False

Answer: B. False

Question 36: Are RSS/Atom feeds returned in Google’s search results?

A.Yes
B.No

Answer: B. No

Question 37: What is the term for Optimization strategies that are in an unknown area of reputability/validity?

A.Red hat techniques
B.Silver hat techniques
C.Grey hat techniques
D.Shady hat techniques

Answer: C. Grey hat techniques

Question 38: What does the 302 server response code signify?

A.It signifies conflict, too many people wanted the same file at the same time
B.The page has been permanently removed
C.The method you are using to access the file is not allowed
D.The page has temporarily moved
E.What you requested is just too big to process

Answer: D. The page has temporarily moved

Question 39: Search engines do not index some common words (such as “or”, “and”, “when”, and “in”) within the webpage. What are these common words called?

A.Barrier words
B.Non-indexable words
C.Slow words
D.Stop words

Answer: D. Stop words

Question 40: Google gives priority to themed inbound links.

A.True
B.False

Answer: A. True

If you fill any problem then comment that. Thank you From Banglar Projukti {I am DIPJYOTI BISWAS. }

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress